Muziekkapel

Onze muziekkapel

Sommigen onder jullie zal het wel al opgevallen zijn dat onze Chiro ook een muziekkapel (ook wel trommelkorps genoemd) heeft. Hier mogen we best fier op zijn, want we zijn één van de weinige chiro's in Vlaanderen die er nog één heeft!

Omdat we onze muzikale trots graag willen behouden zijn we constant op zoek naar muzikaal talent onder onze leden. Ook minder muziekaal talent is welkom om bij te leren. Iedereen is welkom vanaf het moment dat je kadee bent.
Er zijn vier verschillende instrumenten die je kunt bespelen:
- Snarentrommel
- Zilveren snarentrommel
- Zware trommel
- Klaroen


Oefenen

Iedereen die intresse heeft om zich bij de muziekkapel te voegen is elke zondag om 13u15 welkom om te oefenen voor de Chirolokalen. Voor verdere inlichtingen omtrent het trommelkorps kun je contact opnemen met Thijs Ceunen.


Liedjes van het trommelkorps

Klaroenen Trommels Klaroenen en Trommels
Halifax 10 zinnen 1e mars
Schal Crescendo 3e mars
Ter Velden Flikkenmars Adelaide
Reveille Klitché Eretik
Patrouille Kolonel geef 8 kolonel
Santefie Ludaste
Stokken Mars Safate
Van Heir Union
Ozze Kring Esmeralda
Timbel

'Wij' zijn sinds dit jaar ook bezig met het digitaliseren van de liedjes die de muziekkapel speelt. Zo blijven de liedjes in hun originele versie behouden en kunnen de nieuwelingen bij de muziekkapel deze makkelijker aanleren. Dit vergt jammer genoeg veel tijd, dus het zal een heel poosje duren voor alles online zal staan. Hier vind je een lijstje met de liedjes die al af (of zo goed als af) zijn

BijlageGrootte
10 Zinnen2.31 MB